Haber

Hatay’a Getirilen Konya Konteyner Kent’in İlk Etabı Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi; Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ile Karatay, Meram ve Selçuklu belediyeleri ile Konya Konteyner Kent’in ilk etabı düzenlenen iftar programıyla açıldı. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Konya olarak çok güzel hizmetler yapıyoruz.

Biz de yapmalıyız. Zor zamanlarda bir araya gelmek, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek en önemli güçlerimizden biridir. Bu konteyner kentin kurulmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyemize, üç merkez ilçe belediyemize ve odalarımıza bu vesileyle teşekkür ediyoruz.” AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Bugün gururla Konya Büyükşehir Belediyesi’ni konuşuyoruz. Konya’dan bahsediyoruz. Konya halkı ilk günden itibaren Hatay’ın yaralarını sarmak ve Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yaptı.

Bunun için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır’ dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konteyner kentin yapımında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, ‘Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, olana kadar yanınızdayız’ dedi. Hatay’da ve deprem bölgesinde artık ihtiyaç kalmadığını söyledi.Nerede bir sorun varsa, nerede bir sorun varsa biz her zaman yanınızda ve çözmek için yanınızda olacağız.”

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay, Meram ve Selçuklu belediyeleri, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından Hatay’a kazandırılan Konya Konteyner Kent’in 1. etabı iftar programıyla açıldı.

İftar programı öncesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol üyeleri konteynerleri gezerek Hataylı çocuklara bayram ikramında bulundu.

“KALICI KONUT İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Açılışta konuşan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, “Biz Konyalı işadamları olarak asrın felaketinde ne yapacağımıza Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte karar verdik. Önce gıdayla başladık, sonra konteyner kentler ve şimdi de kalıcı konutlar üzerine çalışıyoruz. Bu mübarek günlerde bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Tekrar tebrik ederim” dedi.

“YAPTIĞIMIZI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Ancak hem siz Hatay’ın gerçek sahipleri, hem de tüm Türkiye, Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız bu durumu ortadan kaldırmak için çok çalıştılar. Konya Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde konteyner şehir yapma kararı aldık. Elhamdülillah biri bitti, ikincisi de bayrama kadar inşallah biter. Elbette bundan sonra da görevimiz devam edecek. Ülke olarak Hatay’ı ve tüm deprem bölgelerini eski günlerine kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

“İŞLER DÜNYAYA SABIRLA, GÜÇLE, GÜÇLE DÖNECEK İNŞALLAH”

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükegen, asrın faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabır dileyerek, “İnşallah bu günler geçer. Sabırla, güçle ve gayretle bu şeyler eskisi gibi olacak. Çünkü güçlü bir devletimiz var. Güçlü bir irademiz var. İnşallah bu irade çerçevesinde hep birlikte eski düzene dönmeye çalışacağız. Tekrar tebrik ederim” dedi.

“Allah Bir An Önce Bir Araya Gelebileceğimiz KALICI EVLER ihsan eylesin”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Öncelikle geçmiş olsun. Kayıplarımız var. Mekanları cennet olsun. Bu mübarek günde yapılan duaların Rabbim katında kabul olmasını temenni ederiz. İnşallah Rabbim onları Peygamberlerimiz, şehitlerimiz ve en sevdiği kulları arasında ağırlar. Çadırlara, konteynırlara, konteynırlara ve kalıcı konutlara bir an önce ulaşmamızı nasip etsin inşallah.

“SİZİN AĞNINIZ BİZİM ACIMIZDIR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın depremin ilk gününden itibaren hep Hatay’ın yanında olduğunu hatırlatarak, “İnşallah bu acı dinip normalleşene kadar buradan ayrılmayız. Bugün de aynı masada oturuyoruz. Konteyner kentimizin ilk etabının açılışını yapıyoruz.Kardeşlerimizin bir kısmını burada Konya’da ağırlıyoruz.Artık bir ayağımız Hatay’da.Tüm belediye başkanlarımız, odalarımız,STK’larımız,kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Hatay ayağa kalkana kadar burada, acınız acımızdır.”

“HATAY’IN, ANTAKYA’NIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, “Konya olarak ilk günden beri Hatay’dayız. Şunu iyi bilin, biz her zaman Hatay ve Antakya’nın yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz. Yaralar sarılıp Antakya ayağa kalkana kadar tüm değerleriyle, tüm kültürüyle, tüm şehir hayatıyla buradayız” dedi.

BAŞKAN ALTAY KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin olduğu ilk günden itibaren Konya olarak Hatay’da yaraları saran adına ihtiyaç duyulan her alanda çalıştıklarını söyleyerek konuşmasına başladı.

Başkan Altay, depremin ilk günlerinde Konya İtfaiyesi ve belediye çalışanlarının 168 vatandaşı enkaz altından canlı olarak çıkardığını, ardından içme suyu sorununu hızlı bir şekilde çözmek için KOSKİ’nin önce kuyuları, ardından onarımları düzenlediğini hatırlattı. şebekede, Hatay’ı temiz su ile buluşturdu. Önder Altay, “Konya halkının gönderdiği 600’den fazla tırın ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için burada düzenlemeler oluşturduk. Daha sonra devletimizin ve AFAD’ın isteği üzerine konteyner kent oluşturmak için yola çıktık. Bugün inşallah hep birlikte ilk etabı açacağız. Konya Ticaret Odası, Sanayi Odası, Borsa, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediye Başkanlarımızın bu konteyner kentin ortaya çıkmasında büyük emekleri oldu. Huzurunuzda kendilerine ve kurumlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Tanrı seni korusun. Aslında burada bir yaşam alanı oluşturulmuş. 448 konteynerimizde 1.445 vatandaşımız şu an burada yaşamına başladı. Yaşam alanlarıyla birlikte çamaşırhaneden berbere, marketten okula, camiden sosyal alanlara kadar birçok hizmeti burada vermiş olacağız. Bu vesileyle konteyner kentimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“1000 KONTEYNER YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ”

Bayram öncesi ikinci etap konteyner kenti yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Lider Altay, “Bu sayede Konyalılar olarak 1.000 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız. Ayrıca Konya Sanayi Odamız İskenderun’daki Organize Sanayi Bölgemizle birlikte 250 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturuyor. Konya MÜSİAD’ımızda ilk günden itibaren hem yaraların sarılması hem de yardımlaşma faaliyetleri yürütüyoruz ve şu anda Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 152 işyerinden oluşacak bedesten yapım çalışmalarını yürütüyoruz. . İnşallah en kısa sürede bunlar tamamlanır. Ayrıca Konya ve Hatay kardeşliğini pekiştirmek adına Hatay’ın en değerli kültürel mirası olan Habib-i Neccar Camii’nin restorasyonunda Konya olarak sorumluluk üstlendik. İnşallah Kültür Bakanlığımızın, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün, Konya Büyükşehir Belediyemizin ve Konya halkının izniyle Habib-i Neccar Camii’ni Hatay halkının, Türkiye’nin ve tüm İslam aleminin hizmetine sunacağız. mümkün olan en kısa sürede.”

BU YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Önder Altay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Hatay’da ve deprem bölgesinde artık ihtiyaç kalmadığı söylenene kadar yanınızdayız” dedi. Konteyner kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşan Kadir Gecemiz ve Kurban Bayramımız şimdiden mübarek olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“HATAY SENİ ASLA UNUTMAYACAK”

Programda konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Zehra Eren, “Konya 69 gündür bizi hiç yalnız bırakmadı. Depremi sadece bizimle yaşamadılar. Deprem dışında hep yanımızda oldular. Başkanım Uğur İbrahim’e ve tüm Konya’ya teşekkür ediyorum. Hatay seni asla unutmayacak.”

“BUGÜN GURURLA KONYA’DAN KONUŞUYORUZ”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Bugün gururla Konya Büyükşehir Belediyesi’ni konuşuyoruz. Konya’dan bahsediyoruz. Biraz önce liderimiz dile getirdi. Habib-i Neccar Camii, Yasin Suresi’nde yer alan bir camidir. Tüm Türkiye’nin bildiği mescitlerden biridir. Anadolu’nun ilk camisidir. Burada Konya ile Hatay’ın ortasında öyle büyük bir bağ kuruldu ki Habib-i Neccar Hazretleri’nden sonra Habib-i Neccar Camii’ni yeniden yaptıran Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Sonsuz teşekkür ederiz. Tanrı onları korusun. Ayrıca Konyalılar ilk günden itibaren Hatay’ın yaralarını sarmak ve Hatay’ı ayağa kaldırmak için gerekirse konteynerler getirdi. Su hatlarının onarılması gerekiyorsa, yaptılar. Çadıra ihtiyacınız varsa çadır getirdiler. Çorbaya ihtiyacın varsa, sana çorba verdiler. Onun için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

“ALLAH BÖYLE FELAKETLERİ BİR DAHA MUHABİR ETMESİN”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Genel Başkan Yardımcımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle koordinasyonlarından dolayı Hatay’a yapılan hizmetlerden dolayı şehrimiz, ülkemiz ve halkımız adına teşekkür ediyorum. Yine Konya’da Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ve diğer emeği geçen kurumlarımızın lider ve üyelerine halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Meram, Selçuklu, Karatay ve diğer ilçe belediye başkanları ve belediye çalışanları başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi grubumuzun birçoğunu aylardır burada görüyoruz. Onlara emeğinin ve ellerinin sağlığı diyorum. Cenab-ı Hak bir daha böyle afetler yaşamasın.”

“Birbirimizin Yarası Olmak İçin Yarışıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da böylesine güzel ve büyük bir masada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Evet, büyük bir felaketten çıkıyoruz. Ama bu felaket bize çok şey öğretti. Nereli olursak olalım insanız ve hepimiz birbirimizin yaralarını sarma yarışı içindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz bu değerli günlerde sokakta bizi nerede görürse görsün kucaklayan sevgili Hataylı kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Konya olarak çok güzel hizmetler yapıyoruz. Biz de yapmalıyız. Zor zamanda bir yere gelmek, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek en kıymetli güçlerimizden biridir. Bu derneğin kurulmasında maddi ve manevi emeği geçen Büyükşehir Belediyemize, üç merkez ilçe belediyemize, Sanayi Odamıza, Ticaret Odamıza, Borsamıza, yöneticilerimize ve üyelerine teşekkür ederiz. konteyner şehir Bunların karşılığını hem bu dünyada hem de ahirette göreceksiniz diyoruz.”

Depremin ilk anından itibaren herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yere indiğini kaydeden Usta, “Elhamdülillah Hatay’da elimizden gelen her şeyi aklımızla yaptığımıza inanıyoruz. Sizden bu iyiliği gördüğünüz ve bu ilgi ve alakayı gördüğünüz için teşekkür ederiz. Ama bizim hedefimiz seneye evlerinize gitmenizi temenni ediyoruz. Onun için çok çalışıyoruz, çabalıyoruz. Verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” dedi.

“HATAY’IN KONYA İLE EŞLEŞMESİ BÜYÜK ŞANS”

Hatay Koordinatörü Kütahya Valisi Ali Çelik, “6 Şubat sabahı büyük bir imtihanla uyandıktan sonra sizlerle ve ailelerinizle ve tüm Türkiye ile birlikte nice acılar, talihsizlikler, hüzünler yaşamaya devam ediyoruz. Antakya bölgesinin Konya ilimizle eşleşmiş olması hem bizim için hem de misyon yapma açısından büyük bir kısmet oldu. O günün akşam saatlerinden itibaren Hatay, Antakya’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve tüm Konya’nın önemli bir gayreti ve çalışması uyum içinde başladı. İlk acıyı iyileştirme, arama kurtarma çalışmalarının başlaması, gıda taşımacılığı, gıda ihtiyacının karşılanması, çadır kentlerin kurulması, inşaat gibi birçok alanda ilk andan itibaren yüreklerini, emeklerini ve tüm heyecanlarını ortaya koydular. konteyner şehir alanlarının Bu yükü azaltmak için hep birlikte çalıştılar. Bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediyelerimize devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından dualar okunarak konteyner kentin açılışı gerçekleştirildi. Ardından Konya Konteyner Kent’e yerleştirilen Hatay’daki depremzedeler için iftar programı düzenlendi ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-beykoz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler